• Hei sinä, joka heräsit tänä aamuna väsyneenä. Kenties sinua valvottivat huolet, kenties kivut tai säryt, kenties olet juuri nyt onnekas ja pysyit tunnista toiseen hereillä innostuksen tai rakkauden tähden (mikä sekin voi olla omalla tavallaan tuskallista). Tai ehkä olet nukkunut jo vuosia huonosti, kuten minä tein aikanaan. Silloin yksikin paremmin nukuttu yö on ihme.

  Mitä tahdon sinulle sanoa nyt? Ota iisimmin tänään. Tee seiska plussan verran. Hengitä syvään, taputtele käsivarsia, hiero hartioita ja silitä hieman poskeasi. Jos vain suinkin voit, anna itsellesi tänään viisi minuuttia aikaa ajatella tai katsoa jotakin, joka on kaunista ja hyvää, joka hetken ajan lämmittää sydäntäsi.

  Toivon, ettet vaivaa mieltäsi huolehtimalla siitä, millainen seuraavasta yöstä tulee. Säästä itseäsi. Siitä tulee juuri sellainen kuin tulee. Joskus vielä koittaa se yö, jolloin uni on hyvää ja syvää. Usein tämä hetki ei ole hallinnassasi, se on lahja.

  Unettomuuden syyt ovat monet eikä aina edes tiedä, mistä kaikki alkoi. Mutta yhdestä asiasta olen varma, univaikeudet ovat kutsu sinulle pitää itsestäsi yhä lempeämpää huolta. Ne opettavat sinua hellittämään ja arvostamaan itseäsi ilman suorituksia tai saavutuksia, sellaisenaan. Ne ovat kutsu johonkin uuteen, kevyempään elämään.

  Sinä riität.

  Kaikkea hyvää päivääsi,

  t. Taina

  ps löydät lisää lempeitä ja helpottavia ajatuksia unesta Unen lahjoja -kirjastani