• Kirjat

  On sanottu, että jos osaisimme puhua myötätuntoisesti, voisimme puhua mistä tahansa ilman riitoja ja konflikteja. Sovellan tätä ajatusta kirjoissani, kun pyrin kertomaan elämän vaikeuksista ja iloista myötätuntoisella ja inhimillisellä otteella. Tekstini ovat tarinallisia, ja jokaisen kirjan ääni on tarkoituksella luotu, sillä kieli kantaa mukanaan ajattelua ja merkityksiä, parantumisen ja hyvinvoinnin avaimia. Ei ole sama miten puhumme itsestämme ja toisistamme. Mikä voisi muuttua, kun tekisimme sen kauniimmin?

  Useimmat kirjojeni ajatuksista ovat perusteltavissa positiivisen psykologian tutkimustiedon avulla tai ne liittyvät henkisen harjoittamisen perinteisiin (esim. buddhalaiseen filosofiaan). Tutustu kirjoihini ja niiden teemoihin. Täältä löydät lisätietoa minusta.

 • Äänikirjat

  "Unen lahjoja", "Vahvuutena herkkyys" ja "Äidinhoitokirja" löytyvät myös äänikirjoina suurimmista äänikirjapalveluista sekä kirjastojen kautta.
  Lukijana niissä on upea, taitava Sanna Majuri.
 • Kesytä kriitikkosi - lempeämmän mielen käsikirja

  Tunnetko sisäisen kriitikkosi? Sen äänen mielessäsi, joka arvostelee tekemisiäsi alituiseen eikä tunnu hiljenevän, vaikka tahtoisit? Miksi ajatuksemme eivät ole ystäviämme vaan syyttävät meitä? Mistä löytyy onnellinen ja vapaa, merkityksellinen elämä?

  Kesytä kriitikkosi kertoo, miten tietoisuuden ja myötätunnon avulla on mahdollista muuttaa sisäistä vuoropuheluaan ja suhtautumista itseensä. Mielestään voi tehdä ystävänsä. Asiat sujuvat silloin helpommin ja voi jättää hyvästit kuormittavalle täydellisyyden tavoittelulle. Lue lisää kirjasta!

  Osta tästä

 • Äidinhoitokirja - leppoisamman arjen aakkoset

  Äitien elämä on venymisen ja tilanteiden vaihtelun vyyhti. Se on täynnä tunteita, ja välillä on vaikea erottaa hengästyneisyyttä onnesta. Äideille on kirjoitettu tuhansia vinkkikokoelmia: kasvatus-, vauvanhoito-, ja organisointioppaita sekä kunnonkohotuskirjoja. Tämä ei ole yksi niistä.

  Tämä teos kertoo, mitä yhteistä on äidillä ja bernhardilaisella ja miten kiitollisuus liittyy äidin käsilaukun kaaokseen. Millainen on henkinen torkkunappi, mistä syntyy arkeen soiva balanssi ja miten pitää tauko, jos sellaista ei saa? Äidit kannattelevat maailmaa, mutta mikä kannattelee äitejä? Eivät loputtomat suoritusvinkit vaan lempeä itseymmärrys. Voisitko hetken olla se äiti, joka riittää itselleen? Lue ote kirjasta.

  Osta tästä

 • Vahvuutena herkkyys - kirjeitä hänelle, joka kokee syvästi

  Herkkyys on taitolaji. Mikä on sinun suhteesi siihen: oletko herkkyyden kanssa sinut vai oletko sen uuvuttama?

  Sensitiivisyys ei ole muodissa, vaikka aikamme tarvitsisi sitä enemmän kuin koskaan. Herkkyys tuo mukanaan paljon viisautta, luovuutta ja myötätuntoa. Herkkyyden käyttäminen vaatii kuitenkin rohkeutta - rohkeutta hyväksyä itsensä.

  Taina Laane kirjoittaa herkkyyden hyvistä ja nurjista puolista valoisasti, myötätuntoisesti ja kannustavasti ja uskaltautuu jakamaan myös omat kokemuksensa. Lisäksi teos tarjoaa herkille räätälöityjä harjoituksia itseymmärrykseen sekä arjessa rauhoittumiseen ja palautumiseen. Lue blogi Herkkyys ja korona-arki.

  Osta tästä

 • Unen lahjoja - kirjeitä hänelle, joka valvoo

  Unen lahjoja on uudenlainen kirja unettomuudesta: se on unettoman lempeä ystävä, joka tuo lohtua yön ahdistaviin hetkiin. Unettomuus saattaa olla viesti, joka kertoo, mitä meidän kannattaa muuttaa elämässämme, jotta voimme voida hyvin. Kenties olosuhteita, kenties ajatuksiamme niistä, kenties sitä, miten puhumme itsellemme ja mitä vaadimme itseltämme.

  Unettomuus vaivaa usein tunnollisia ihmisiä. Se aiheuttaa huolta, joka johtaa noidankehään: stressi unettomuudesta alkaa pahentaa sitä. On tärkeää oppia myötätuntoa itseään kohtaan, kohdata vaikeatkin tunteet rauhassa ja elää omannäköistä elämää vaativassa maailmassa.

  Taina Laane kertoo kirjassa myös omista kokemuksistaan: mitä unettomuus on hänelle opettanut ja miten hän on päätynyt nukkumaan syvästi. Kirjassa on mukana hyödyllisiä mindfulness-harjoituksia. Lue blogi unettomille.

  Osta tästä

 • Näe sydämellä - luo arvostava yhteys lapseen

  Näe sydämellä – luo arvostava yhteys lapseen on myötätuntoinen ja oivalluttava kirja lapsen kohtaamisesta. Kirja pohjautuu ratkaisukeskeiseen toimintatapaan sekä positiivisen psykologian sovelluksiin. Se sisältää lukuisia käytännön menetelmiä ja esimerkkejä myönteisen arjen tueksi. Kirjassa huomioidaan myös erityislasten kohtaamisen haasteet ja mahdollisuudet.

  Lasten levottomuus haastaa aikuiset ja lääkkeeksi tarjotaan usein kuria ja sääntöjä. Näe sydämellä – luo arvostava yhteys lapseen haastaa tämän näkemyksen. Kirjan mukaan ratkaisu on yhteistyö, jossa lapsen tarpeet ja tunteet tulevat huomioiduiksi ja kuulluiksi. Lue blogi ratkaisukeskeisyydestä lasten kanssa.

  Osta tästä

 • Aleksi oletukseton - avoimuuden ja erilaisuuden kuningasvoimat

  Aleksi Lehtinen on rakastettu kokemuskouluttaja, näkymättömän maailman aistija ja kokija, katukeittöyrittäjä sekä paljon muuta. Aleksilla on myös neuropsykiatrinen oireyhtymä ADD. Aleksin kiehtova elämäntarina on esimerkki siitä, miten erityislapsi voi kasvaa kukoistavaksi aikuiseksi, löytää omat vahvuutensa ja auttaa myös muita niiden avulla elämään henkisesti rikasta elämää.

  Kirja on inspiroivaa luettavaa kaikille erityiseksi itsensä kokeville, erityisihmisten kanssa työskenteleville sekä kenelle tahansa elämäntaitojen ja onnellisuuden kehittämisestä kiinnostuneelle.

  Osta tästä

 • Seeing with Heart

  Finally, you can forget the old-school disciplinary methods. In this ­pioneering book, Positive Psychology Specialists and Trainers Kirsi Saukkola and Taina Laane will reveal how you can connect with children in a ­loving and effective way. They will give you the practical tools to smooth out your life with children and solve challenging everyday situations in a truly positive manner.

  Promises To The Reader: 

  • You'll understand why ­the Positive Approach always works best 
  • You'll gain solid knowledge and skills to use every day 
  • You'll find compassion for yourself 
  • You'll become an adult who listens to a child and to whom children listen to
  • You'll learn to See with Heart 

  Osta tästä

 • Arvostus - valmentava kirja esimiehille

  Ensimmäinen esimiehille suunnattu työnohjauksellinen kirja, joka toimii lukijan valmentajana oman esimiestyön kehittämisessä ja oppaana haastavissa tilanteissa.

  Arvostus kiteyttää neljän kokeneen esimiestyön, valmennuksen ja työnohjauksen ammattilaisen osaamisen ihmisten johtamisesta rohkeiksi pohdinnoiksi ja tehokkaiksi harjoituksiksi. Se ottaa kantaa arvostamisen ja inhimillisyyden puolesta työelämässä ja perustelee positiivisen psykologian tutkimuksen avulla, miten arvostava ote on nykyesimiehen tärkein menestystekijä. Arvostus kannustaa lukijansa työn mielekkyyden kasvattamiseen, oman persoonan ja kokemuksen taitavaan hyödyntämiseen sekä entistä parempaan vapaa-ajan viettoon - hyvän elämän tasapainoon.

  Kirjaa voivat hyödyntää myös työnohjaajat, valmentajat, henkilöstöammattilaiset, työhyvinvoinnin kehittäjät ja kouluttajat.

  Kirjan kaikki painokset ovat loppu, mutta sitä voi löytää kirjastoista.