• Myönteisempi näkökulma elämääsi

 • info(ät)positiveplanet.eu.

 • Lasten levottomuus haastaa aikuiset ja lääkkeeksi tarjotaan usein kuria ja sääntöjä. Näe sydämellä – luo arvostava yhteys lapseen haastaa tämän näkemyksen. Kirjan mukaan ratkaisu on yhteistyö, jossa lapsen tarpeet ja tunteet tulevat huomioiduiksi ja kuulluiksi.

  ”Lapset voivat olla levottomia monesta syystä, mutta vastaus tilanteen helpottamiseen löytyy aina siitä, että aikuinen pohtii olosuhteita ja omaa toimintaansa: miten voisin auttaa lapsia rauhoittumaan ja tekemään kanssani yhteistyötä. Lapsi tahtoo onnistua ja olla aikuiselle mieliksi, jos hän vain osaa”, sanoo kirjan toinen kirjoittaja Kirsi Saukkola. Saukkola on kokenut ratkaisukeskeisen menetelmän kouluttaja ja kehittäjä sekä psykiatrinen sairaanhoitaja.

  ”Sydämellä näkeminen tarkoittaa sitä, että viisas aikuinen näkee lapsen levottomuuden tai muun hankalaksi leimatun käytöksen taakse. Lapsella on aina jokin tunne tai tarve siellä takana. Jos aikuinen käyttää joka päivä hiemaan aikaa siihen, että saa yhteyden lapsiin ympärillään niin että lapset kokevat tulevansa kohdatuiksi, ongelmat vähenevät. Tämä ei välttämättä vaadi paljon aikaa, mutta tahtoa ja energiaa kylläkin. Siksi kirjassa pohditaan myös sitä, mistä aikuinen saa arkeensa voimaa, iloa ja jaksamista”, jatkaa Taina Laane, joka on kirjan toinen kirjoittaja ja soveltavan positiivisen psykologian maisteri.

  Näe sydämellä – luo arvostava yhteys lapseen on myötätuntoinen ja oivalluttava kirja lapsen kohtaamisesta. Kirja pohjautuu ratkaisukeskeiseen toimintatapaan sekä positiivisen psykologian sovelluksiin. Se sisältää lukuisia käytännön menetelmiä ja esimerkkejä myönteisen arjen tueksi. Kirjassa huomioidaan myös erityislasten kohtaamisen haasteet ja mahdollisuudet.

  Kirjoittajat Kirsi Saukkola ja Taina Laane ovat kokeneita ratkaisukeskeisen menetelmän kouluttajia, valmentajia ja työnohjaajia.

  Kustantaja Kirsi Consulting Oy 2017

  Tilaa kirja

  Lukijan näkökulma.