• Yle Puhe 10.9.2019

  Tiina Lundbergin Huoltamossa aiheena "Kohti lempempää arkea: Ruuhkavuodet koettelevat monia perheitä. Olisi niin paljon tehtävää, mutta vuorokaudessa vain 24 tuntia. Miten arjen saa rullaamaan?" Mukana Taina Laane ja Äidinhoitokirja. Kuuntele Areenasta.

 • Kouvolan Sanomat ja Kaakon media

  Kaakkois-Suomessa luettiin juttua Taina Laanesta, Äidinhoitokirjasta ja itsemyötätunnosta 11.8. 2019. 

  ”Ikävät uutiset korostuvat, joten emme aina muista, että suuri osa lapsista voi hyvin." Lue juttu (vain tilaajille).

 • Ylen Aamu-tv 1.4.2019

  Ylen Aamu-tv esitti Taina Laanen haastattelun 1.4.2019 otsikolla Herkkyys on taitolaji. Toimittaja Anna Lehmusvesi haastatteli Tainaa mm. siitä, mitä herkkyys on, mikä on herkkyyden ja herkistymisen ero, miten herkkyyttä voi säädellä ja miten saada siitä paras esiin. Näet lähetyksen tallenteena Yle Areenasta. (17.14 alkaen).

 • Kotiliesi

  21. lokakuuta 2018 ilmestyneessä Kotiliedessä etsitään lempeitä unia. Taina Laane on jutussa asiantuntijana, joka antaa vinkkejä läsnäolevampaan elämäntapaan sekä mielen rauhoittamiseen arjessa. "Jos uni häiriintyy, kannattaa pitää huolta, että mielellä ja keholla on päivällä aikaa levähtää ja olla läsnä. Läsnäoleva elämäntapa antaa aikaa hengähtää, elää ilman tarvetta muuttua. Se lisää iloa arjessa ja antaa vastustuskykyä huolille ja kärsimyksille." 
  "Usein meillä ei ole aikaa pysähtyä, tuntea ja tunnistaa, mitä meille kuuluu. On kuitenkin tärkeä oppia lepäämään ja rauhoittumaan. Sen sijaan, että vaatisimme itseltämme lisää, voimme antaa itsellemme huomiota ja rakkautta. Se on lähtökohta unen paranemiseen."

 • Helsingin Sanomat, Hyvä uni -liite

  10/2018 Helsingin Sanomien Hyvä uni -liite kokosi suosituimpia uneen liittyviä juttuja vuosien varrelta. Unen lahjoja -kirjan pohjalta tehty HS:n haastattelu Tainasta ja Unen lahjoja -kirjasta uudelleenjulkaistiin liitteessä.  

 • Helsingin Sanomat, Torstai-liite

  Helsingin Sanomat julkaisi tammikuussa 2018 henkilöjutun otsikolla Uni tuli sittenkin. Siinä puhutaan läsnäolon ja pysähtymisen voimasta sekä siitä, miten joskus unettomuus kutsuu meitä kohti unelmiamme - se opastaa meitä kohti omannäköistä ja itselle sopivaa elämää. Taina kertoo oman tarinansa siitä, miten kulki päätoimittajan töistä kohti työnohjaajan, kouluttajan ja kirjailijan elämää ja rauhallisempaa elämäntapaa. Jutussa Taina lupaa myös, että "unettomuudesta voi parantua, oli millaisessa alhossa tahansa".
  Linkki juttuun (näkyy vain HS:n tilaajille).

 • Iltalehti

  1/2018 Iltalehden jutussa Taina puhuu mm. siitä, miksi unen merkityksen korostaminen vain stressaa entisestään tunnollisia unettomia. Saitilta löytyy myös videoitu läsnäharjoitus Unen lahjoja -kirjasta. Iltalehden ingressi on hauska ja oivaltava: "Taina Laane pelkäsi, ettei kukaan voisi parantaa hänen unettomuuttaan. Sitten hän tekikin sen itse". Meillä on yleensä suurempi mahdollisuus vaikuttaa mieleemme ja hyvinvointiimme kuin tiedämmekään. Itsesäätelyä opettavat läsnäoloharjoitukset ovat suuri apu.

 • Kirkko ja kaupunki

  Kirkko ja kaupunki kirjoittaa 15. helmikuuta Unen lahjoja -kirjasta. "Unettomuudesta kärsivät ovat usein tunnollisia ihmisiä. He kokevat, että heidän pitää osata ja tehdä asioita aina vain enemmän ja paremmin. Tällaisten ihmisten on vaikea vain olla." Unettomuuden kierteestä Taina sanoo: "Tällainen ihminen on epätoivoinen. Hän on hätätilassa, ja huoli unesta ylläpitää sitä tilaa." Itsemyötätunto auttaa juuri tähän huolen kierteeseen, koska se tuo rauhottumista ja turvaa mieleen ja kehoon.

  Yle Puhe

  1/2018 Yle Puheen aamussa juteltiin unesta ja unettomuudesta. Suvi Puukangasta ja Jere Pehkosta kiinnosti mm. miltä valvominen tuntuu, voiko unettomuudesta muka koitua jotain positiivista ja mitä lohdullista voi sanoa itselleen, kun unensaanti huolestuttaa. Kuuntele kooste lähetyksestä.

  Radio Suomi

  12/2017 Mikä auttaisi unettomuudesta kärsivää? Kannattaako unettomuuden syitä pohtia? Miksi unilääkkeitä määrätään niin paljon? Mitä on itsemyötätunto? Onko lempeys lällynlällyä? Onko maiseman tuijottelu meditaatiota? Entä miten kirjailija itse nukkuu nykyään?

  Olga Ketosen hyviin kysymyksiin oli ilo vastata! Kuuntele  Radio Suomen Iltalähetyksen haastattelu Unen lahjoja – kirjeitä hänelle joka valvoo -kirjaan liittyen joko Radio Suomen sivulta tai alta.  Kesto n. 30 min.