• Rauhoittava hengitysharjoitus

    Hengitä syvään sisään sierainten kautta ja tunne, miten hengityksen virta kiertää alas vatsaan saakka niin, että vatsa nousee ja laskee hieman hengityksen tahdissa. Voit huokaista pienesti suun kautta hengittäessäsi ulos ”haa” ja antaa samalla kehosi pehmetä. Toista tätä muutamia kertoja. Huomaa, että olet turvassa, juuri nyt sinulla ei ole vaaraa. Huomaa myös, että olosi voi olla epämukava, sinua voi jännittää tai huolestuttaa, monenlaiset asiat ehkä juoksevat mielessä. Nosta kätesi lempeästi sydämesi päälle merkiksi siitä, että olet tässä ja asetut kuuntelemaan itseäsi ystävällisesti ja myötätuntoisesti. Voit huomata itsessäsi erilaisia tunteita. Ne ovat luonnollisia ja oikein sellaisena kuin ovat. Sinun ei tarvitse tempautua niiden mukaan, mutta voit huomata, että nyt ne ovat tässä. Elämän vaikeudet tuovat mukanaan monenlaisia tunteita ja niin käy kaikille. Se on luonnollista.  

    Anna sitten vähitellen kehosi pehmetä edelleen, huomaa hartiat, otsa, leukaperät ja koko selän alue ja anna niiden hieman rentoutua, turhan kireyden irrota. Voitko ajatella, että miten tahansa asiat nyt ovat, voit hetken ajan antaa niiden olla, hyväksyt asiat sellaisina kuin ne ovat juuri nyt. Voit ajatella kehosi pehmenevän, voit ajatella luopuvasi taistelusta, laskevasi aseesi, hyväksyväsi. Nyt on näin, asiat ovat kuten ne ovat. On luonnollista, että elämään sisältyy erilaisia vaiheita, tunteita ja ajatuksia, mukavia ja epämukavia. Voitko vain hetken ajan ajatella, että nyt on näin, asiat ovat kuten ne ovat. Voit toistaa sanoja muutaman kerran mielessäsi. ”Hyväksyn, sallin. Hyväksyn, sallin. Nyt on näin”.

     

    Harjoitus on kirjasta Unen lahjoja - kirjeitä hänelle, joka valvoo