• Uskalla aloittaa alusta

  Raketit ja valot värjäävät pian taivaan uudenvuoden yönä. Yhtäkkiä numero vuoden perässä on toinen, kalenterin päivä näyttää ykköstä. Vuoden vaihteessa päätämme mennyttä ja aloitamme tulevaa. Tosiasiassa jokainen hetki on kuin uusivuosi, yhtäaikaa jonkin alku ja jonkin loppu. Aika juoksee eteenpäin vääjäämättä, ja vain mielemme tarrautuu menneisyyden tarinoihin päästämättä uutta alkamaan. Jos päästät irti mielesi halusta pitää kiinni menneisyyden tarinasta, voit ajatella itsestäsi vapaasti ihan mitä tahansa juuri nyt. Olet joka hetki aivan uusi ja voit aloittaa alusta, mitä tahansa, sillä vaikkei maailma ympärilläsi ole vallassasi, ajatuksesi ovat. Määrittelemättömyys on valtava voima. Jos et määrittele itseäsi, voit myös huomata, että vähitellen myös maailma ympärilläsi päästää irti, antaa sinun olla jotakin, mitä et ehkä koskaan osannut edes kuvitella olevasi. Ajatuksistasi tulee todellisuuttasi.

  Huomaa hetkeksi ajatuksesi ja se, että niiden välissä on myös tilaa, ennenkuin ajatus vaihtuu toiseksi. Jos voit laajentaa tätä tilaa, tarinatonta hetkeä, luot itsellesi uusia alkuja, joita ei ole määritelty edellisen hetken perusteella. Silloin ne ovat jotakin aivan uutta, todellisia uusia mahdollisuuksia.

  Jos et tietäisi menneisyydestäsi mitään, ja kuulisit vain sydämesi ääntä - mitä tahtoisit tänään tehdä?

  Jos uskaltaisit aloittaa juuri nyt jotakin aivan alusta, mitä aloittaisit?

  Jos valitsisit olla juuri nyt, tässä ja nyt, ilman tahtoa olla missään muualla, kukaan muu tai tekemässä mitään muuta kuin tätä nyt - mitä olisit?

  Mitä silloin tapahtuisi?

  Kuvittele, millaisen voiman saisit olemukseesi, kun valitsisit tietoisesti kaiken sen, mitä juuri nyt olet ja senkin, millainen elämäsi on nyt? Olisit tässä, alussa ja lopussa yhtäaikaa, olisit nyt. Silloin olisit peloton.

  Hyvää uutta vuotta 2020!

  t. Taina

  Ps Vuonna 2020 lupaan blogata joka toinen viikko :)