• Rupista rakkautta -blogi kirjoittaa Äidinhoitokirjasta:

    “Nyt kun esikoinen on lentänyt pesästä, on rauhallisempaa. Voin jo puolittain huokaista helpotuksesta. Ja lukea vaikkapa tämän Taina LaaneÄidinhoitokirjan: leppoisamman arjen aakkoset (Kirjapaja, 2019). Junassa, työmatkalla, viipyilevästi kahvia siemaillen. Kiitollisena tästä pienestä hetkestä, jolloin kukaan ei vaadi minulta mitään.

    Kirjassaan Laane kertoilee omasta ihanankuuloisesta arjestaan. Tulee heti tunne, kunpa minullakin olisi tuollaista. Voisiko olla? Kunpa minäkin osaisin käyttää hetkeni noin viisaasti. Osaisinko?

    Laane on positiivisen psykologian kouluttaja ja kirjailija. Lempeästi hän kannustaa meitä huuhtomaan arjesta kultahippuja, arvostamaan sitä, mitä on. Aamun kahvihetkiä, lapsensa suloisia kasvoja, äitiytensä epätäydellisyyttä sekä luonnon Ö-vitamiinia, jota saamme ilmasta, maasta ja puista joka päivä. Ö-vitamiini on kuulemma Lappeenrannan varhaiskasvatuksen porukoiden keksimä mainio termi.

    Asiantuntevasti ja selkeästi Laane perustelee, miksi nuo itsestäänselvyyksinä pitämämme jutut tekevät meille hyvää, kunhan huomaamme arvostaa niitä – ja ennen kaikkea arvostaa itseämme niin paljon, että varastamme hyvällä omallatunnolla itsellemme hetken rauhaa.

    Tällainen leppoistaminen ei kuulosta lainkaan mahdottomalta tehtävältä, päinvastoin….” Lue koko blogi tästä